Telefon
+387 33 225 353
Pošaljite email
ois@bih.net.ba
Radno vrijeme
Pon - Pet 8.00 - 16.00

ois

Dobrodošli na zvaničnu stranicu Orijentalnog instituta Univerziteta u Sarajevu. Orijentalni institut u Sarajevu osnovan je 1950. godine.

Rad u Institutu organiziran je u Historijskom odjeljenju, Filološkom odjeljenju i Referatu za orijentalno-islamsku kulturu i civilizaciju.

Bavi se obradom i publikovanjem rukopisne i arhivske građe na arapskom, turskom i perzijskom jeziku, te proučavanjem orijentalnih jezika i književnosti.

U fokusu je i proučavanje intelektualne historije i kulturno-umjetničke baštine Bosne u doba osmanske vlasti.

 

Javni oglas za prijem u radni odnos na određeno vrijeme

Javni oglas za prijem u radni odnos na određeno vrijeme

ORIJENTALNI INSTITUT UNIVERZITETA U SARAJEVU Zmaja od Bosne 8b, Sarajevo www.ois.unsa.ba Na osnovu čl. 6 Pravilnika o radu Orijentalnog instituta Univerziteta u Sarajevu, Saglasnosti Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade...

POSLOVNIK O RADU KOMISIJE ZA PROVOĐENJE JAVNOG OGLASA ZA PRIJEM RADNIKA U RADNI ODNOS NA ODREĐENO VRIJEME, A NAJKASNIJE DO 31.12.2019. GODINE ZA RADNO MJESTO HIGIJENIČAR-KURIR 03.10.2019.

POSLOVNIK O RADU KOMISIJE  ZA PROVOĐENJE JAVNOG OGLASA ZA  PRIJEM RADNIKA U RADNI ODNOS NA ODREĐENO VRIJEME,  A NAJKASNIJE DO 31.12.2019. GODINE  ZA RADNO MJESTO HIGIJENIČAR-KURIR 03.10.2019.

Na osnovu Uredbe o postupku prijema u radni odnos u zavodima, agencijama, direkcijama i upravnim organizacijama, pravnim osobama s javnim ovlaštenjima na teritoriji kantona, grada ili općine, u javnim ustanovama...